luni, 26 aprilie 2010

Tort rapid

Facut in 4 ore, de la zero, cu tot cu timpul de stat la rece.
Blat chec, mousse de cioco si crema de frisca cu gem de caise, ornat extrarapid cu frisca, ceva capsuni ratacite, coaja de lamaie confiata si margelute argintii.

joi, 22 aprilie 2010

Tort cununie







Mare de tot, nu stiu cat cantareste, mai mult de 5 kg, ca a dat cantarul eroare..
Deci: parterul este asa: blat chocolate mud cake putin insiropat cu rom, mousse de cioco alba, mousse de caramel.
Etajul are blat chec insiropat cu lamaie, crema de lamaie cu coaja de lamaie confiata, crema de frisca cu dulceata de soc, jeleu de capsuni.
Rezumat: doua blaturi, patru creme si un jeleu, uf, am obosit numai enumerandu-le, dar merita.

joi, 15 aprilie 2010

Tort hoinar



Ar trebui sa ajunga pana in Germania, asa mi s-a spus. Doamne ajuta sa ajunga intreg!
Blat amandina, cele trei feluri de ciocolata, am incercat carapacea in premiera.
Drum bun!

vineri, 9 aprilie 2010

Tort Barbie

Pentru Ruxandra, cu mult drag. La multi ani, fetita frumoasa!
Blat pandispan simplu si cu cacao, mousse de cioco amaruie si cu lapte, mousse de cioco alba si mousse de frisca cu gem de caise. O adunatura intreaga, dar si tortul e inalt!!

joi, 8 aprilie 2010

Tort cu flori

La multi ani, Rodi! Sa fii fericita si sanatoasa!
Si uite asa se facu un an de cand am facut primul tort (cel cu biscuiti si decor orhidee), pentru cineva din afara casei (adica tot pentru Rodi - pupici!). A fost un inceput bun, zic eu.
Blat exotic insiropat cu sirop cu aroma de lamaie, crema din frisca cu dulceata de soc, decor pasta de zahar.

joi, 1 aprilie 2010

Inca unul de Pasti

Tort de dus acasa, pentru Karina in special.
Blat exotic, crema de frisca cu gem de zmeura (de la mama, of course).
Iepurasul e pictat de ajutorul de cofetar.
Si asta are drum luuung de facut, Doamne ajuta!

Tot de Pasti

Blat chocolate mud cake insiropat cu rom si coniac, trei feluri de ciocolata, ar trebui sa plece la Brasov.
Sper din tot sufletul sa ajunga cu bine.

De Pasti

Un iepuras pentru Aditu, cu ochi albastri ca ai lui.
Blat exotic insiropat cu un sirop aromat cu lamaie, crema de frisca cu gem de afine si de caise.